top of page

Bijeenkomsten

Kickoff

Met een team van tien mensen tilden we het Cultuur Platform Oldambt van de grond om het culturele veld te verbinden en versterken. De kickoff -eind 2018- betekende een flinke organisatie. We kozen voor een unieke setting, iedereen op het podium van theater De Klinker! Het programma – van openingsact tot afterparty – werd volgens draaiboek uitgevoerd. En daar hoorde ook het schrijfwerk bij, van scenario’s tot persberichten. Skaters & sprekers…een flitsende kickoff.

Introfilm voor Cultuur Platform Oldambt

Werkconferenties

Hoe bouw je een creatieve school, die nog niet bestaat? Door te beginnen met een denktank. We vroegen sleutelfiguren uit de wereld van onderwijs, cultuur en de gemeente, koppelden die aan ‘vrijdenkers’ en kregen verrassende input. Groepsgewijs schetsten ze de contouren op mega-moodboards. Zo werd de basis gelegd voor een tweede werkconferentie, waar ook organisaties werden uitgenodigd als Urban House Groningen. We konden nu dieper op de inhoud ingaan. Er waren presentaties, discussies en enquêtes. En dat leverde een sterk concept op.

Bijzonder: Villa Cultura blaast lucht in zware zaken. Door twee jongens uit groep 8 te laten rappen over hun gedroomde onderwijs, kwam de boodschap meteen binnen. Ook kreeg de catering een speciaal tintje door smoothies te serveren, ter illustratie van een onderwijsvorm. We creëren een sfeer die serieus leuk is. Gewoon, omdat het fijn werkt.

Groepsbijeenkomst
bottom of page