top of page

Scenario’s

Film & Tv​

zwarte_tulp.jpg

Zwarte Tulp 

Spiritueel familiedrama over de overname van een snijbloemenbedrijf, met als inzet: het kweken van een zwarte tulp. Ontwikkeld i.s.m. regisseur Antoinette Beumer voor NL Film.

Soof de serie.jpg

Soof de serie

Als Soof onder een dak woont met haar ex Kasper, blijkt dat ‘living divorced together’ garant staat voor hilarische taferelen, maar ook een hoop problemen. Meegewerkt met het team van scenarioschrijver Marjolein Beumer voor Millstreet Films.

bit.jpg

Bit 

Tv-serie over twee rivaliserende paardenfamilies. Ontwikkeld en geschreven i.s.m regisseur/ producent Steven de Jong voor Omroep Friesland.

dankert_en_dankert.jpg

Dankert & Dankert 

Advocatenserie over de tweelingbroers ‘Dankert’, vrij naar de praktijk van de gebroeders Anker. Drie afleveringen in opdracht van producent Steven de Jong voor Omroep Friesland.

Aziza.png

Aziza  

Een roadmovie over een asielzoekersmeisje dat zich verstopt in een houten reus, op een vrachtwagen wordt getakeld en onderweg de nukkige chauffeur voor haar zaak moet zien te winnen. Ze droomt van een huis met een eigen wc. Categorie: mustsee in uitvoering.

Toneel

Een hoop theater.jpg

Een Hoop Theater 

Satirisch toneel over de jarenlange strijd tussen bestuurders en burgers over de bouw van een uitkijktoren in natuurgebied Reiderwolde. Locatietheater in opdracht van de Culturele Raad Reiderland.

wylde_grizen_els_buseman.jpg

Wylde Grizen 

Komisch theater over een groep 60-plussers die tijdens een survivalkamp wil bewijzen dat zij geen last zijn voor de samenleving, maar een zegen. Openluchttheater in Opsterland in opdracht van ‘Iepenloft Opsterlân’.

kolkverhaal 1.jpg

Huiveren bij de kolk 

Spookvertelling, gebaseerd op historische vondsten in de kolk van Oudeschans. Van wie was die enorme schoen? Mogelijk van een reus die in 1593 in de kolk verdronk… Locatietheater, uitgevoerd i.s.m. het Vestingmuseum Oudeschans in opdracht van het IVN.

operatie_grensland_els_buseman.jpg

Operatie Grensland

Komisch theater over de eeuwige strijd tussen de Groningers en Friezen. Locatietheater op de provinciegrens in Frieschepalen, uitgevoerd i.s.m. Buog.

bottom of page